De Gemeente Goes had in 2017 het themajaar Goes-Azië. In 2016 was ik voor de eerste keer in Japan geweest en had in Tokio gefotografeerd. Of ik misschien materiaal en zin had om een expositie ergens in te richten. En daar binnenkort eens over te praten. Met een map foto’s onder de arm fietste ik naar het Goese stadskantoor en we waren het snel eens.

1 + 1 = 2
Van 11 tot en met 29 juni 2017 heb ik met 22 foto’s in het Manhuis van Goes geëxposeerd. En er was een prachtige feestelijke opening met muziek van de Japanse altsaxofonist Genzo Okabe en de Spaanse pianist Xavi Torres, een demonstratie Ryukyu Kobujutsu (Japanse krijgskunst) en een verkleedpartij voor dames met de Yukata (Japanse zomerkimono) en natuurlijk was er sushi. En die sushi was er niet alleen bij de opening.

Via Barcelona naar Tokyo
De reden van mijn bezoek aan Japan kent een lange aanloop. In 1990 kwam ik voor het eerst in aanraking met Japan. Een bijzonder toeval resulteerde in een bijzondere vriendschap.
Toch duurde het tot 2016 voor ik en mijn vrouw Ella zelf naar Japan gingen.

1999 Origami met Hiroki

Eddy Goes Barcelona
Eind februari 1990 bezocht ik samen met mijn vrouw voor een week de stad Barcelona. Toen we na ons verblijf het hotel aan de Ramblas verlieten troffen we een kleine portemonnee aan in het kluisje op de kamer. In het portemonneetje zaten wat muntjes, fotootjes en een pasje van Tokyo University.
Op het pasje een foto van de eigenaresse plus een voor ons leesbaar adres. Terug thuisgekomen werd de vondst direct naar Tokio gestuurd en na een dag of tien viel er in Goes een pakket op de deurmat. 

Dat was dus het begin van een lange relatie met Japan. En tot op de dag van vandaag worden er jaarlijks aan het eind van het jaar geschenken uitgewisseld. En kadootjes inpakken is bij Japanners tot een hoge kunst verheven. Nog elk jaar weten ze ons te verrassen.

Kerstavond 1999
In 1999 stond de jonge architecte uit Tokio op kerstavond aan de deur in Goes. Een paar dagen ervoor had ze een e-mail dat ze door Europa reisde en vlak voor kerst op Schiphol zou staan. En of we het leuk zouden vinden……… Ja dus! En we haalden ze op. Ik herinner me nog goed hoe enthousiast ze reageerde toen we windmolnes passeerden.
Jaren later, zij was inmiddels getrouwd, ontmoetten we elkaar nog een keer in Brussel. Dat was ook in december.

2017 Eddy sushi + Eddy foto
2017 Aya Masuhara (Amu Mediation) + Wally Langenberg (5e dan karate, 4e dan Kobujutsu, 2e dan Shin Hanbo Jutsu en 2e dan Kyusho)

Eddy Goes Tokyo
Toch duurde het lang voor een tegenbezoek in Japan werd gearrangeerd. In 2016 bezochten we onze Japanse vrienden in Tokio. We bezochten het 15e Tokyo Jazz Festival en dwaalden twee weken rond in deze geweldige stad en leerden een heel klein facet van Japan kennen. Er werden natuurlijk ook foto’s gemaakt. Een bloemlezing wordt hier geëxposeerd. De expositie “Eddy Goes Tokyo” geeft een impressie van een gigantische stad waar ondanks de tientallen miljoenen inwoners het leven zeer georganiseerd lijkt te verlopen. Eeuwenoude tradities en rituelen gaan hand in hand met de meest geavanceerde technologieën en nieuwste trends. Ook op culinair gebied valt er veel te beleven en te ontdekken.

Eddy Goes Japan
In 2017 gingen we voor een tweede keer naar Tokio en doken we wat dieper Japan in.

2017 Yukata verkleedfeestje

MIJN MARKTPLAATS
Een flink aantal van de van de fotopanelen staat bij mij thuis en is nog te koop. De foto’s zijn gedrukt op Dibond panelen (2 mm) met plexiglas (5 mm). Ze zijn praktisch in onderhoud. Aan de achterkant is een aluminium ophangprofiel bevestigd.

PRIJZEN:
Op aanvraag:
[email protected]


ALLE 22 FOTO’S IN MIJN PORTFOLIO

Boven een greep uit de staande foto’s (40 x 60 cm) die nog te koop zijn.
Hieronder een overzicht van de grootste panelen (90 x 60 cm) die nog TE KOOP zijn.
ALLE 22 FOTO’s ZIJN TE VINDEN IN MIJN PORTFOLIO.